Energiebesparende maatregel
Isolerende deuren, kozijnen of panelen voor VvE's
Of scroll naar beneden voor meer informatie
Ontdek de voordelen
Wat leveren isolerende deuren, kozijnen of panelen jouw VvE op?
Een lager energieverbruik
Hoe beter je huis is geïsoleerd, hoe minder warmte je huis verlaat. Zo breng je ook jouw energie-verbruik omlaag.
Meer wooncomfort
Een betere isolatie van het gebouw zorgt ervoor dat de ruimtes die je verwarmt een aangenamere temperatuur hebben. Dat geeft een beter comfort.
Minder tocht
Doordat deuren, kozijnen en ramen beter zijn geïsoleerd, zul je in het gebouw minder last hebben van koude tochtstromen en warmteverlies.
Werking
Hoe voorkomt de VvE warmteverlies met isolerende deuren, kozijnen en panelen?
Goede isolatie scheelt energieverlies en vermindert het risico op vochtneerslag in het kozijn. Kozijnen en deuren verschillen in de mate waarin ze warmte tegenhouden. Dit is te zien aan de Ud-waarde, een verhoudingsgetal voor warmtedoorgang. Hoe lager de Ud-waarde, hoe beter de isolatie.
Voor kozijnen geldt een maximale Ud-waarde van 2,4 W/m²K. en voor deuren 1,5 W/m²K. Dat is het geval bij kunststof en houten kozijnen, bij aluminium en stalen kozijnen met thermische onderbreking en bij isolerende deuren met een kunststof hardschuimkern. Voor gevelpanelen geldt een maximale Uf-waarde van 0,7 W/m²K.
Als er een laag isolatiemateriaal tussen de binnen- en buitenkant van het kozijn zit, wordt dit ook wel ‘thermische onderbreking’ genoemd. Hierdoor kan er minder warmte via het kozijn naar buiten ontsnappen. Vooral bij aluminium en staal is dat belangrijk, maar er zijn ook houten kozijnen te koop met thermische onderbreking.
- KOMO-keur: is een algemeen keurmerk dat hoge kwaliteit garandeert. KOMO-producten zijn verkrijgbaar bij timmerfabrikanten die zijn aangesloten bij de Stichting Garantie Timmerwerk.
- VKG-keurmerk: Let bij kunststof kozijnen op het VKG-keurmerk, dat stelt hoge eisen aan kwaliteit en recycling.
- VRMG-keurmerk: bij aluminium en stalen kozijnen kunt u letten op het VMRG-keurmerk, eveneens voor eisen aan kwaliteit en recycling.
Belangrijk om te weten
De VvE Energiebespaarlening gebruiken voor isolerende deuren, kozijnen en panelen?
Bekijk de volgende aandachtspunten:
- Tussen het voor- en achterblad van de deur(en) moet isolatiemateriaal aanwezig zijn. De Ud-waarde van de deur is maximaal 1,5 W/m²K.
- De isolerende panelen mogen een maximale Ud-waarde hebben van 0,7 W/m²K.
- Om deze waarden aan te tonen moet de VvE een ondertekende Verklaring Aannemer/Installateur aanleveren bij de aanvraag van de VvE Energiebespaarlening.
Wij helpen je graag op weg
Heb je een vraag voor jouw VvE? Kijk bij onze uitgebreide FAQ
Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.
Welk bedrag kunnen we lenen?
Hoe kunnen wij een declaratie indienen?
Is de rente van de Energiebespaarlening in heel Nederland hetzelfde?